Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2011 07:33 - Aлтернативната духовност
Автор: morningstar1 Категория: Други   
Прочетен: 1312 Коментари: 1 Гласове:
2



Тя е навсякъде и има привлекателен имидж.

Тя е изключително" красива" и  "възвишена" ! 

Тя никога не се осмелява да произнесе "мръсни" и неприятни  думички като грях, неправда, мръсно сърце, покварен ум, зло, божии съд...

Следовниците на алтернативната духовност употрябяват с готовност и желание думата любов, но никога във връзка с Източника на съвършената Любов -  Исус Христос.

Те слабо се интересуват от Божието Слово, то вече отдавна  не е Пътят, а един от пътищата...доста тесен, непривлекателен и буренясал... нищо чудно да не води до никъде.
Пътят на Словото показва всички признаци, че е неудобен и много изискващ...налагало се покаяние, за да вървиш по него, "отричане от себе си" и "носене на кръста".  Непонятни и силно избягвани думички от нежните души на алтернативната духовност... На кой му се занимава с това, след като има и по-лесен и по-широк път?

Учителите, които водят по широкия път никога не говорят на питомците си за "неудобните" неща, които могат да се срещнат в Словото на Бога.

Там достигането до бога е сравнително  проста и безболезнена процедура - покаяние не се изисква, човека е добър по природа, той е бог в зачатие, който трябва само да се развие с подходящи практики - медитация, ченълинг, отваряне на съзнанието, пряко следване на съветите на невидимия "учител", пътешествия извън тялото, спиритизъм, осъзнати сънища...

Алтернативната духовност е измислила съвършена алтернатива на почти всяко библейско учение. И това не е чудно разбира се, пред вид  естеството на нейният създател - той е наречен "човекоубиец" и "на лъжата баща".

Има няколко белега по които можем да разпознаем алтернативната духовност.

Първо: Съвременните гурута на алтернативната духовност претендират, че са човешки заместници на Исус. Бъдете внимателни с всяка религиозна група, в която водачът има необикновена власт и на думите му се гледа като на Божие слово.

Много от съвремнните гурута  не признават божествеността на Исус, Той е само велик мъдрец и учител, нито изтъкват причината за позорната Му кръстна смърт, но с готовност цитират някои от думите Му, за да подкрепят собствените си богопротивни тези. Набляга се само на  любовта  в Христовите думи и никога не се споменава   за справедливостта и омразата Му към греха, довела Го до кръстна смърт.

Библия обаче  казва в Исая 45:22:

"Към Мене погледнете и спасени бъдете всички земни краища, защото Аз съм Бог и няма друг." Нашият Господ казва: "Аз съм Бог и няма никой друг. Към Мен погледнете и спасени бъдете".


Не се казва: "Погледнете към Махарашажи, към Муун, към господ Майтрея, към Кришнамурти, Блаватска,  Тибетеца, Щайнер, Дънов и т.н...

Исус каза: "Погледнете към Мене и спасени бъдете." Има само Един с прободени ръце и нозе и рана от копие.


Всяка религиозна група или философия, която отклонява погледа ти от Исус Христос - Нашия Спасител, те води в заблуда, приятелю.

Всяка религиозна философия, която те насочва към самовглъбяване и търсене на доброто в себе си, е измама.


Библията казва: "Сърцето е измамливо повече от всичко и е страшно болно."


Християнството не цели да открие Христос в теб, а Христос, Който е умрял за теб.

Християнското възпитание разкрива Божията доброта, а не да развие от нас някакъв бог.


Последователите на алтернативната духовност се опитват да открият бога в себе си.

Това обаче е просто един опит да се самоспасиш.

Опит на изтънчения, егоцентричен, светски човек, който не иска да признае, че е грешник и че има нужда от Спасител.

Спасението не се осъществява като гледаме на себе си, а като отидем при кръста на Голгота.

Словото ясно казва, че има само един Спасител.

Ти лично дошъл ли си при Исус, коленичил ли си в подножието на кръста? Дошъл ли си при Исус, за да Му кажеш:

"Господи, идвам при Теб. Осъзнавам, че съм грешник. Господи идвам и признавам греховете си. Причината, поради която съм тук, Господи, е защото чрез никой друг няма спасение, "защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим?""
(Деян. 4:12).

Христос е единственият източник на спасение. 


Ако наистина се спасяваме само чрез благодатта на Христос, то Той става Източник и Център в нашия живот. Христос става твоя звезда в нощта, Той става твоята любов, Христос става център на живота ти и всичко, което си ти, всички чувства в сърцето, всичките ти желания, целият интелект и емоции ти отдаваш на Исус, защото Той е единственият Спасител. Единственият сигурен начин да не бъдеш измамен, е да предадеш ума, сърцето, обичта, чувствата си на Исус, защото само Той може да те спаси.




Гласувай:
2



1. vandela007 - Колко хубаво си го написала!
31.03.2011 10:22
Важно е да се прочете, осъзнае и възприеме не само от практикуващите алтернативна духовност, но и от нас, твърдящите, че познаваме Исус.
Хубаво е да си говорим красиви думи за любов, приятелство, доброта, помощ. Тези неща са ценни - както в очите на човечеството, така и пред Бога. Но грехът съществува реално. Без покаяние, без осъзнаване жертвата на Кръста, духовността остава само лекции по морал и етика.
Целта на Бога е далеч по-висока от тази да ни направи по-добри; целта Му е да ни върне при Себе си, да сме заедно с Него във вечността.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: morningstar1
Категория: Други
Прочетен: 161530
Постинги: 78
Коментари: 156
Гласове: 602
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930