Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2011 02:53 - През очите на вечността
Автор: morningstar1 Категория: Други   
Прочетен: 906 Коментари: 1 Гласове:
3




image




Библията съдържа най-важната история на света.

Историята на Изкуплението.

Ние живеем между първото и второто пришествие на Христос – по средата на тази история. Доста често живота е оприличаван на един роман, доста объркан роман. Ние сме по средата на тази повест и от време на време ни става толкова интересно, че не можем да устоим, ами отиваме на последните страници, за да видим как свършва историята. И само след като сме разбрали края, тогава всичко в романа започва да ни става ясно.

Библейската история си има ясно начало. От никъде и поради никаква причина Бог създава небето и земята. Създава всичко, дори и хората. Адам и Ева – те са били съвършенни хора, живели са в любов, в подчинение и поклонение на Създателя. Те са имали всичко, което са искали и което не са искали. Носели са на себе си Божият образ, и Бог им е възложил да се разпореждат и поддържат земята, която Той е създал.

Но, на Адам и Ева не им стигало само да хвалят Бог. Нещо историята се обърква, нещо шокиращо става. Те се разбунтуват срещу Бог и излизат извън пределите на Божият план за тях. Това излизане отворило вратата на греха и унищожението на един перфектен свят. Връзката между Бог и човек е била неузнаваемо разкъсана. Страх, вина и недоволство са заменили любовта, поклонението и подчинението. Цялото творение е било прокълнато със – плевели, болести и смърт.

Но Бог не се примирява с това, Той не иска да остави нещата така развалени. Бог започва да води война срещу греха, в която изпраща единородният си Син на земята да спечели Битката веднъж завинаги на кръста.

И сега ... Бог прилага резултатите от тази победа върху грешните си деца и грешната земя.

Как завършва този роман? Когато свършва библейската история – Бог побеждава всеки враг – последният от които е смъртта. Ние ще станем като Бог и ще живеем с Него завинаги.

Това е важно, поради 3 причини:

1. Ако искате да живеете по правилният начин – вие трябва да знаете как свършва вашата история.

2. Детайлите в живота ни придобиват смисъл само след като сте ги погледнали от гледна точка на вечността.

3. Вечността ни учи на най-важното в живота.

Библията разкрива нашата история – от началото (от къде сме дошли) до края – до нашата крайна съдба. Бог отваря последната глава на историята – и ни приканва да погледнем в нея, да чуем, и след това да погледнем живота си.

Целта на книги като Откровение не е да ни даде карта, за това кога ще се върне Христос. Не, Откровение е в Библията, за да ни помогне да разберем нашата крайна цел – и така да разберем смисъла на живота, който живеем на земята.

Библейската история няма смисъл ако не се вземе под предвид вечността. Трябва да има по-добър край от това, което живеем в момента. Грехът трябва да бъде победен – хората трябва да са очистени. Светът трябва да бъде възстановен. Всеки друг край би бил равен на загуба.

Цялото страдание, трудности, жертви и битки нямаше да имат смисъл.

 

  Ако само в тоя живот се надяваме на Христа, то от всичките човеци ние сме най-много за съжаление. 1 Коринтяни 15:19

Ако Бог не предлага край, различен от този, който живеем в момента, то следването на Христос е най-голямото губене на време в историята на света. Трябва да има още нещо повече – и има!

Защо някой ще пропуска повишение след повишение, само защото е решен да е честен и морален? Ако живота, който живеем е само това, то такъв човек би бил глупак. Защо някой ще прощава на друг, всеки път когато бъде наранен, ако нямаше вечност? Такъв човек би бил жертва на собствената си глупост. Защо ученик ще издържа на подигравки от съучениците си заради това, че е Християнин, ако само това е живота, който живеем? Ако няма вечност този ученик би бил глупав. Защо да се подчиняваме? Защо да даваме без задължително да искаме да ни се върне? Защо да обръщаме другата буза? Защо да изучаваме Библията? Защо да се молим непрестанно? Защо трябва да търсим правдата? Защо да сме миротворци? Защо да сме чисти по сърце? Защо трябва да се жертваме? Защо да прославяме Бог?

Всичко, което Бог прави и всичко, което става в нашият живот придобива смисъл ако се погледне последната глава на романа на нашият живот – а именно частта описваща вечността.

Нека погледнем тази глава:

 

След това видях, и ето, голямо множество, което никой на можеше да изброи, от всеки народ и от всички племена и езици, стоящи пред престола и пред Агнеца, облечени в бели дрехи, с палмови клони в ръцете си, и викаха с висок глас: Спасението е от нашия Бог, Който седи на престола, и от Агнеца! И всички ангели стояха около престола и около старейшините и четирите живи същества; и паднаха на лицето си пред престола и се поклониха на Бога, като казваха: Амин! Благословение, слава и премъдрост, благодарност и почит, сила и могъщество на нашия Бог до вечни векове. Амин. Тогава един от старейшините проговори, като ми каза: Тези, облечени в бели дрехи, кои са и откъде са дошли? Аз му отговорих: Господине, ти знаеш. А той ми каза: Това са онези, които излизат от голямата скръб; и са опрали дрехите си и са ги избелили в кръвта на Агнеца. Затова са пред престола на Бога и Му служат денем и нощем в Неговия храм; и Седящият на престола ще разпростре скинията Си върху тях. Няма да огладнеят вече, нито да ожаднеят вече, нито ще ги порази слънцето, нито някой пек; защото Агнецът, Който е посред престола, ще им бъде пастир и ще ги изведе при извори с течащи води; и Бог ще обърше всяка сълза от очите им. Откровение 7:9-17

Това е сцената, която разказва за вечността. Нека влезем в тази сцена. Огледайте се, ослушайте се и тогава погледнете живота, който живеете за да разберете това, което не може да бъде разбрано по друг начин.

Откровение 7 ни позволява да видим Агнеца на трона и да чуем гласа на светиите, които са завършили своят си път. Виждате ли се в тази група хора? Тези светии са хора като теб и мен. Както теб и мен, те са страдали ужаса на земният живот: болести, трудности, раздяли и смърт. Както теб и мен те са преминали през процеса на промяната, до която само Бог може да доведе. Сега, те са завършили своят си път. Те стоят пред трона на Бог, изчистени и свободни. Те са приветствани в присъствието на Царя на царете и Господаря на господарите, техният Спасител, техният Овчар, техният Агнец.

Вие сте там – понеже в Божията история на света ти и аз сме там – ние сме Му се доверили. Това е моят и твоят край – там ни отвежда Бог. Вие ще успеете да минете през трудностите на този свят. И един ден ще стоите пред големият бял трон на Царя на Царете.

Ще дойде момент и вашият глас да се чуе в хора от светиите, които не спират да прославят Бог. Някой ден ще видите, че всичко си е струвало. Запомнете, живота изглежда много по-различен, когато го гледаме през очите на вечността.



източник: http://www.bogoslovie.com/2011/05/blog-post_26.html




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vandela007 - Каква прекрасна ода на радостта! ...
09.07.2011 09:21
Каква прекрасна ода на радостта! Какво чудесно начало за днешния съботен ден!
Благодаря от името на всички мои гости, които очаквам днес у нас, ще им го прочета.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: morningstar1
Категория: Други
Прочетен: 161166
Постинги: 78
Коментари: 156
Гласове: 602
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031