Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2011 21:48 - Особености на алтернативната духовност
Автор: morningstar1 Категория: Други   
Прочетен: 1415 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 02.04.2011 19:42


     Новите водачи на алтернативната духовност (АД)   подменят  библейските доктрини с човешки учения. Да разгледаме по-подробно фалшификатите на Истината.

1. Естеството на човека

Библията казва - човекът е роден с бунт срещу Бога в сърцето си, естеството му е покварено. За да бъде приет от Бога първата стъпка е покаяние - признаване на греховното си естество и търсене на помощ от Бога за възстановяването си, за придобиване на святост и богоподобен характер. Той е празна чаша, която се пълни с божествено само след предаване на сърцето на Христос. Никой не е богоравен, понеже сме само творения.

АД казва - човекъ е бог, той по естество е добър. Той не се нуждае от покаяние, нито от изповядване на греха си. Съответно нуждата от Спасител отпада.

2. Достигане до вечен живот.

Библията казва - Вечният живот се постига само чрез вяра в Божият Син. Той е единственият Път, който води към вечността и няма друг. 

АД казва - човекът е вечен, той сам си е бог и не се нуждае от никого, който да го води към вечността. Това е постижимо са всеки, достатъчно е да се събудим и да осъзнаем кои сме ( богове).


3. Постигане на съвършенство.

Библията казва
- човекът е само творение.  Той е божие дете, но не  е бог и никога няма да бъде. Творението никога и при никакви обстоятелства не може да бъде равно на Бога.  Човекът обаче има възможност да придобие божествени качества, но при строго определени условия.   Покаяние пред нозете на Христос, изповед и признаване на греховното си естество.  Едва тогава Бог може да започне работа в сърцето, може да очиства и преобразява и да дарява божествени качества. Божествените качества  са дар от Бога, те не се изработват от човека, нито се придобиват с различни духовни практики. Само след покаянието можем да говорим, че Бог влиза в човека, то е вратата към съвършенството, богоподобието и вечният живот.

АД казва - човек се ражда божествен. Божествеността е дълбоко в теб, само трябва да се извади на повърхността. За целта са необходими разл. видове практики - медитация, самоусъвършенстване, себепознание, разширяване на съзнанието, контактьорство, позитивно мислене, следване съветите на невидими, възнесени "учители".

4. Целта на човешкия живот

Библията казва
- целта на човешкият живот е запознаването с Твореца. Най-важната задача  е да се опознае Бог в лицето на Исус Христос. Бог желае любовта на децата си.  Само този, който се е научил на познава Бога, да Го обича и да Му се доверява ще бъде поканен в Небесното царство. Фокусът е винаги вън от човека - погледа е насочен към Христос. Вярващият в Словото изучава не себе си, а Бог.  Изучаването на себе си е равностойно на смърт, понеже това означава да гледаш към греха и да го изучаваш.

АД казва - целта на човешкия живот е себепознанието. Погледа е съсредоточен навътре към себе си в търсене на божественото.


5. Краят

Библията казва
- Бог е предвидил край на смъртоносната болест наречена грях, тя е раковата клетка в Неговата съвършена Вселена.  Второто пришествие на  Исус Христос ще бъде повратната точка в историята на земята, то ще сложи край на познатият ни свят и ще доведе до пълно заличаване на греха и неговите привърженици.  "Който не е с Мене, е против Мене", казва Бог, среден път няма. В денят на Неговото пришествие ще има само две групи хора - приелите го за свой Бог и Спасител ( те ще имат правото на вечен живот) и тези, които са го отхвърлили ( те ще бъдат унищожени).

АД казва - земен край не се предвижда. Предстои духовна еволюция, очаква се настъпването на новата ера - ерата на Водолея. Важното е  сега да се подготвят достатъчно голям брой осъзнати хора, които заедно с напътствията на въздигнатите "учители" и други духовни същества да поведат човечеството към зората на новото време.  Последователите на АД се опитват да установят сами небесното царство на земята. Те изграждат утопии и фикс идеи и непрекъснато говорят за деня, когато това ще стане. Вниманието им е ангажирано повече с този ден, отколкото със славното Второ пришествие на Христос.



следва...



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. estirbg - Това трябва да прочетата доста хора, тук, в блог бг -
02.04.2011 18:07
излъганите с ерата на Водолея са стотици. Хиляди ще бъдат разочаровани в заблудата си, особено след като разберат накрая истината...и няма да могат да променят вече края на съдбата си...
цитирай
2. morningstar1 - Това, което казваш...
02.04.2011 19:49
...е абсолютно вярно. Според мен числото на вярващите в настъпването на Новата Ера е шокиращо голямо, повече отколкото можем да си представим даже.
Истината е, че сърцето ме боли за заблудените. :((
Но пък не е лесно да признаеш греховното си естество и да се обърнеш към Христос, а само Той е Пътя ( при това Единствения) към вечен живот и към Небесното царство.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: morningstar1
Категория: Други
Прочетен: 161687
Постинги: 78
Коментари: 156
Гласове: 602
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930